Sport

FC Groningen weet Lundqvist te slijten aan Noorse club

FC Groningen-speler Ramon Pascal Lundqvist is uit zijn lijden verlost. De Zweed vertrekt per direct naar het Noorse Sarpsborg o8 FF. De 25-jarige middenvelder is uit beeld geraakt en maakt sinds begin februari geen deel meer uit van de eerste selectie en maakte zijn trainingsuren bij de beloften van de FC.


Leestijd: 1 minuut

FC Groningen weet Lundqvist te slijten aan Noorse club
FC Groningen weet Lundqvist te slijten aan Noorse club

FC Groningen nam Ramon Pascal Lundqvist medio 2019 over van NAC Breda. In totaal speelde de middenvelder 63 officiële wedstrijden in dienst van de Trots van het Noorden. Hij scoorde daarin 8 keer. In het seizoen 2021/2022 werd Lundqvist verhuurd aan het Griekse Panathinaikos FC. Het lukte niet om een echte vaste waarde te worden voor de Trots van het Noorden. Voor beide partijen lijkt afscheid nemen de beste oplossing.

Lundqvist had nog een doorlopende verbintenis tot medio 2024. FC Groningen heeft niet bekend gemaakt of de Noorse club een transfersom betaald. Bij Sarpsborg 08 FF, een club in het Zuiden van Noorwegen, staat ook voormalig FC-speler Simon Tibbling onder contract staat en Jørgen Strand Larsen speelde er voor zijn overgang naar Groningen.