Sport

FC Groningen werkt aan vernieuwde selectie

Bij FC Groningen zijn ze druk bezig om de selectie voor komend seizoen te vernieuwen. Nadat de verdedigers Marco Rente en Daniël Beukers recent al hun handtekening zetten komen doelman Hidde Jurjus en spits Kevin van Veen daar nu bij.


Leestijd: 1 minuut

De fans wachten al weken op goede resultaten
De fans wachten al weken op goede resultaten

De 29-jarige keeper komt over van De Graafschap en was transfervrij. Hij tekent een tweejarig contract met een optie op nog een seizoen. Jurjus werd op 9 februari 1994 geboren in Lichtenvoorde. De Gelderlander begon met voetballen bij Longa ‘30, waarna hij de overstap maakte naar de jeugdopleiding van De Graafschap. Daarna volgen PSV, Roda JC en KFC Uerdingen om weer terug te keren in Doetinchem.

Na twee seizoenen als vaste waarde onder de lat op de Vijverberg kiest Jurjus nu voor een avontuur in Groningen. Voormalig jeugdinternational Jurjus keepte tot nu toe bijna 300 wedstrijden in het betaalde voetbal. ‘Ik heb twee mooie seizoenen achter de rug bij De Graafschap en na gesprekken met FC Groningen zie ik dit als een hele mooie stap omhoog. De club komt vanuit een heel moeilijke positie, maar het verhaal dat aan mij is voorgelegd; daarin geloof ik en daar wil ik heel graag bij horen.’

Volgens RTV Noord is spits Van Veen de opvolger van de vertrokken Ricardo Pepi. De 32-jarige Van Veen maakte afgelopen seizoen 25 doelpunten voor middenmoter Motherwell in de Schotse hoogste divisie. Daar werd hij uitgeroepen tot speler van het jaar. Van Veen begon bij Helmond Sport, TOP Oss, Scunthorpe United, SC Cambuur en Northampton om in de zomer van 2021 uit te komen bij Motherwell.

FC Groningen moet wel een transfersom betalen, omdat de aanvaller nog een contract heeft tot medio 2024. Groningen heeft zelf de komst van Van Veen overigens nog niet bevestigd.