Sport

FC Groningen werkt toe naar de derby tegen FC Emmen

Na de onverwachte en schitterende 4-2 zege van FC Groningen op PSV moest de knop deze week weer om richting de komende wedstijd. Zondagmiddag wacht in Emmen de derby tegen de plaatselijke FC. Het duel tussen de nummers zeventien en veertien. Emmen heeft zes punten. De ploeg van trainer Frank Wormuth heeft vijf meer. Het belang van het duel is duidelijk. Wil FC Groningen verder omhoog kijken dan is het handig om aan De Oude Meerdijk een resultaat mee te nemen.


Leestijd: 1 minuut

Supporters van FC Groningen in een uitwedstrijd tegen SC Heerenveen
Supporters van FC Groningen in een uitwedstrijd tegen SC Heerenveen

De formatie van Dick Lukkien won pas één keer. Op 20 augustus versloeg Emmen in eigen huis FC Utrecht met 3-2 en is naarstig op zoek naar een goed resultaat. Tegen FC Groningen dat dit seizoen in vijf uitduels tot nu toe slechts één keer de volle buit mee naar Groningen nam. Op zondag 11 september was de inmiddels geblesseerde Tomas Suslov matchwinner in de met 1-0 gewonnen wedstrijd bij Cambuur Leeuwarden.

Een dergelijke uitslag zou Groningen erg goed uitkomen. De afgelopen weken waren diverse spelers geblesseerd. Zo is het de vraag of Jan de Boer na zijn Eredivisiedebuut afgelopen zondag weer onder de lat staat of dat Peter Leeuwenburgh weer inzetbaar is. Eerste doelman Michael Verrips lijkt nog langere tijd uit de running. Een andere vraag is of youngster Luciano Valente weer een kans krijgt op het middenveld of dat aanvoerder Joey Pelupessy terugkeert?

Het is pas de vierde keer in de historie dat beide ploegen elkaar op het hoogste niveau ontmoeten in Emmen. FC Groningen won twee keer en één keer was er verlies. De laatste zege was een opmerkelijke. Het was op 9 mei 2021 de wedstrijd waarin Arjen Robben schitterde. Robben had bijna het hele seizoen gerevalideerd en was eindelijk speelklaar. Groningen won met 4-0 via doelpunten van Bart van Hintum, Paulus Abraham en Alessio da Cruz scoorde twee keer.

De aftrap in Emmen is zondagmiddag om 12.15 uur.