Sport

FC Groningen wil doordenderen

Na twee zeges op rij speelt FC Groningen de komende twee duels in de eigen Euroborg. Vrijdagavond te beginnen tegen VVV Venlo. Het treffen tussen de nummers elf en tien in de Keuken Kampioen Divisie. Het verschil op de ranglijst is één punt.


Leestijd: 1 minuut

FC Groningen aan het begin van dit seizoen thuis tegen Willem II
FC Groningen aan het begin van dit seizoen thuis tegen Willem II

De inzet is dus duidelijk. Na de 5-0 zege afgelopen maandag in Wijdewormer tegen Jong AZ had FC Groningen alweer aansluiting met de onderkant van het linkerrijtje. De serie van twee van zeges verder verlengen gaat voor nog meer optimisme zorgen. Het negativisme dat weken lang als een deken over de club lag lijkt langzaam weggeschoven te worden.

De technische staf onder leiding van trainer Dick Lukkien heeft er ongetwijfeld slapeloze nachten over gehad hoe de negatieve spiraal om te draaien. Dat lijkt gelukt. Met name door de jonge talenten een kans te geven en met veel energie en pressing naar voren te spelen. Dat heeft Kevin van Veen de kop gekost. De spits is voor onbepaalde tijd naar zijn hoogzwangere vrouw in Schotland afgereisd. De vraag is of Van Veen nog lang onder contract staat in Groningen?

Tegen VVV Venlo zullen jongens als Wouter Prins, Tom van Bergen, Jorg Schreuders en Luciano Valente weer op de trom slaan. In een poging het publiek in een ongetwijfeld koude Euroborg een hartverwarmende wedstrijd voor te schotelen. Met een zo goed als fitte selectie. Alleen Daleho Irandust is een twijfelgeval.

In de Eerste Divisie speelde FC Groningen in de historie vijf keer op eigen veld tegen de Limburgers. In het Oosterpark zegevierde de FC vier keer en was één keer de verliezer. De laatste zege dateert van 2 oktober 1999. De 4-1 winst kwam tot stand via twee treffers van Martin Drent en doelpunten van Hugo en Joost Broerse. De aftrap in de Euroborg is vrijdagavond om 20.00 uur. En bij winst komt een plek bij de eerste acht weer serieus in beeld.