Sport

FC Groningen wil nog één keer knallen in 2020

FC Groningen leeft in sportieve weelde en wil dat uiteraard het liefst zo lang mogelijk volhouden. De resultaten zijn dit seizoen zelfs zo goed dat als het vanavond in de eigen Euroborg wint van Heracles Almelo sprake is van de beste competitiestart ooit in de geschiedenis van de club.


Leestijd: 1 minuut

FC Groningen neemt afscheid in mineur na zeven nederlagen op rij
FC Groningen neemt afscheid in mineur na zeven nederlagen op rij

Na veertien speelronden kan Groningen uitkomen op 29 punten. Mocht dat lukken dan schurkt de formatie van trainer Danny Buijs waarschijnlijk nog dichter tegen de top drie aan. Het geeft de opvallend goede prestaties meer en meer glans. In de afgelopen tien wedstrijden werd slechts één keer verloren, uit tegen Feyenoord en de laatste vier duels werden zelfs gewonnen.

Tegen Heracles is de misschien wel belangrijkste speler, Azor Matusiwa wederom afwezig wegens een blessure. De aanvoerder ontbrak zaterdag ook in de met 3-2 gewonnen uitwedstrijd tegen Sparta Rotterdam. Toen bleek dat zijn afwezigheid goed opgevangen kan worden. Patrick Joosten en Alessio Da Cruz zijn nog twijfelgevallen en Arjen Robben is zoals bekend zeker niet van de partij.

Op de site van de club laat Buijs weten niet te lang stil te willen staan bij een eventueel puntenrecord na veertien speelrondes. 'Je bent alleen maar aan het zaaien om uiteindelijk in mei te oogsten. Tot en met april heb je nog helemaal niets en ben je alleen bezig met het creëren van een zo goed mogelijke uitgangspositie.'

In de zestien voorgaande thuiswedstrijden op het hoogste niveau tegen Heracles won FC Groningen tien keer, eindigde het drie keer in een gelijkspel en werd drie keer een nederlaag geïncasseerd. De laatste was vorig seizoen. Toen werd het op 31 augustus 2019 1-2. Django Warmerdam scoorde toen namens de FC. Heracles staat dertiende in de Eredivisie met twaalf punten en kan de punten goed gebruiken.

Gemakkelijk zal het niet worden, maar als de FC aan kan knopen bij de vorige tien wedstrijden dan lijkt een goede afloop realistisch.