Sport

FC Groningen wil via Willem II naar volgende bekerronde

In de competitie is FC Groningen inmiddels zeven wedstrijden ongeslagen met vier zeges en drie gelijke spelen. In de tweede ronde van de beker doemt dinsdagavond de volgende uitdaging op. In Tilburg is de koploper van de Keuken Kampioen Divisie de tegenstander


Leestijd: 1 minuut

Ruim driehonderd fans reizen trainer Dick Lukkien en zijn spelers achterna om in het Koning Willem II Stadion hun helden aan het werk te zien. De aftrap is om 21.00 uur. Het is voor FC Groningen een mooie gelegenheid om zich, nu het aan de beterende hand is, te meten met de koploper. Tegen de naar het zich laat aanzien de beste ploeg van de Eerste Divisie.

De FC kan tegen Willem II niet beschikken over Kristian Lien, Noam Emeran, Kevin van Veen, Daleho Irandust en daarnaast zijn ook Radinio Balker en Nordin Musampa niet beschikbaar. Verdediger Marco Rente, die in Maastricht nog ontbrak vanwege ziek zijn, terug in de wedstrijdselectie. De inzetbaarheid van Johan Hove is een twijfelgeval.

De blessure gevoelige Laros Duarte keert waarschijnlijk terug in de basis ten koste van Joey Pelupessy. Duarte is fit, maar sloeg afgelopen vrijdag de uitwedstrijd tegen MVV op kunstgras over om geen onnodige risico’s te lopen weer geblesseerd te raken.

In de historie van het bekertoernooi speelde FC Groningen één keer eerder in Tilburg. Dat was in 1997 in de vijfde ronde van toen nog de Amstel Cup. Op 12 februari incasseerden de groenwitten, met onder andere Erwin Koeman, Harris Huizingh en Mariano Bombarda in de gelederen, een 2-0 nederlaag. Eerder dit seizoen troffen beide ploegen elkaar al in de competitie. Het eindigde op zondag 27 augustus in 0-0.

Groningen sluit het voetbaljaar 2023 vrijdagavond af met een thuisduel tegen Jong PSV.