Sport

FC Groningen wil winnend afsluiten in eigen Euroborg

Het was een roerig jaar voor FC Groningen. Met de degradatie uit de Eredivisie als absolute dieptepunt. Na een stroeve start in de Eerste Divisie is de laatste weken sprake van een enorme verbetering. Groningen sluit het voetbaljaar 2023 af met een thuisduel tegen Jong FC Utrecht.


Leestijd: 1 minuut

Hoe voel zit de Euroborg donderdagavond?
Hoe voel zit de Euroborg donderdagavond?

Het duel tussen de nummers negen en zeventien op de ranglijst. FC Groningen is inmiddels acht duels op rij ongeslagen en wil daar een negende aan toe voegen. Vanaf 20.00 uur gaat de ploeg van trainer Dick Lukkien op jacht naar de drie punten met inmiddels plek vijf in het vizier. Er zullen ongetwijfeld revanchegevoelens zijn, omdat het uitduel aan het begin van het seizoen op maandagavond 21 augustus tot een onverwachte 1-0 nederlaag leidde.

De FC mist in ieder geval Radinio Balker en Johan Hove. Beiden waren er afgelopen dinsdag in de met 3-1 gewonnen bekerwedstrijd bij Willem II ook niet bij. Mogelijk moet youngster Wouter Prins de wedstrijd ook missen. De linksback verliet de training donderdag noodgedwongen. Het is afwachten hoe ernstig de blessure is. Zijn mogelijke vervanger is Isak Määttä. Nordin Musampa was afgelopen week ziek, maar is weer inzetbaar.

‘We hebben in de laatste weken een basisniveau en een ondergrens ontwikkeld’, stelt de hoofdtrainer van FC Groningen. ‘In vergelijking met de wedstrijd die wij aan het begin van dit seizoen in Utrecht speelden, doen we het nu vooral in de eindfase beter. We weten spelers beter te bereiken om tot kansen te komen, krijgen ook voldoende kansen, maar de afronding moet nog beter. En omdat we onszelf doorlopend moeten uitdagen om nog beter te worden, willen we tot nog meer kansen komen en nog meer doelpunten maken.’

FC Groningen hervat de competitie op maandagavond 15 januari met een uitduel tegen Jong Ajax. In de volgende bekerronde lootte Groningen een uitwedstrijd tegen Excelsior. Te spelen op 16, 17 of 18 januari.