Sport

FC Groningen wint in Duitsland achter gesloten deuren met 4-1

FC Groningen heeft de korte oefencampagne in aanloop naar de tweede seizoenshelft afgesloten met een 4-1 overwinning op SV Rödinghausen, uitkomend in de Regionalliga West. Achter gesloten deuren scoorde Jørgen Strand Larsen twee keer. De andere treffers kwamen op naam van Michael de Leeuw en Paulus Abraham.


Leestijd: 1 minuut

FC Groningen ondanks kritiek voorlopig wel in linkerrijtje
FC Groningen ondanks kritiek voorlopig wel in linkerrijtje

Het oefenduel vormde het einde van een heel kort trainingskamp. Vanwege corona was het lange tijd twijfelachtig of de technische staf en selectie wel richting Duitsland zou gaan. Uiteindelijk werd zaterdag besloten wel te gaan. dit wel te doen rekening houdend met de nodige maatregelen, zoals trainen en eten in kleine groepjes. In samenwerking met de GGD bestond donderdag na afloop van de oefenwedstrijd tegen SV Meppen (1-1) de booster te krijgen.

Verder reisde niemand van de club mee. Geen directie, niemand van communicatie en ook de pers was niet welkom. Yahya Kalley en Mo El Hankouri zijn herstellende van een coronabesmetting en het is nog onzeker of beide spelers komende zondag inzetbaar zijn. Dan hervat FC Groningen de competitie in de eigen Euroborg tegen koploper PSV. FC Groningen keerde maandagavond terug in Groningen in de hoop dat het richting het weekend nieuwe coronabesmettingen buiten de deur kan houden.