Sport

FC Groningen wint ondanks nederlaag aan vertrouwen

Het lukte FC Groningen net niet om een resultaat mee te nemen uit de Kuip tegen Feyenoord. Twee minuten voor tijd draaide de enige treffer van de wedstrijd binnen tegen een tot dat moment niet te passeren doelman Michael Verrips. Een dikke teleurstelling. Groningen streed negentig minuten en deed als team vertrouwen op. Feit is wel dat de FC zeventiende blijft en hekkensluiter SC Cambuur dichterbij zag komen.


Leestijd: 1 minuut

Een volle Euroborg
Een volle Euroborg

Iets hoger op de ranglijst won FC Volendam in de slotfase met 3-1 van nummer zestien FC Emmen en daardoor loopt de nummer vijftien drie punten verder weg. Richting een veilige plek op de ranglijst heeft FC Groningen nu zes punten te overbruggen. Daarom zou een onverwacht puntje in Rotterdam erg welkom geweest zijn. Dat het er niet van kwam was op een gegeven moment bijna onontkoombaar. Groningen speelde bijna veertig minuten met een man minder, waardoor de druk meer en meer toenam.

De discussie na afloop ging ook zondag over de tweede gele kaart van Isak Määttä. De Noor schoot de bal vlakbij de eigen cornervlag bij een duel van dichtbij vol op het lichaam van de liggende Alireza Jahanbakhsh. Scheidsrechter Kooij legde dit uit als onsportief gedrag en trok geel voor de verdediger. Zijn tweede en dus kon de speler vertrekken. De meningen over dit besluit waren zeer verdeeld. Dit veranderde de verhoudingen op het veld. Koploper Feyenoord speelde matig, maar redde het uiteindelijk toch.

FC Groningen kreeg voor de pauze een aantal mogelijkheden in de counter, maar ging daar te slordig mee om. Met name Elvis Manu was een aantal keren betrokken bij kansen tegen de club waar hij acht jaar geleden vertrok. Zo waren de druiven na afloop toch zuur. Keihard werken en mede door een omstreden beslissing van de leiding in een nadelige positie belanden, waardoor het niet lukte een resultaat mee te nemen.

Komende zaterdag wacht een volgende kluif voor de ploeg van trainer Dennis van der Ree. De uitwedstrijd in Alkmaar tegen nummer drie AZ.