Sport

FC Groningen ziet achtste plaats in gevaar komen na nederlaag in Heerenveen

FC Groningen had een offday in Friesland. De kansloze 3-1 nederlaag in de Derby van het Noorden tegen sc Heerenveen zorgt ervoor dat de zeker lijkende achtste plaats plots niet meer zo zeker is. Groningen staat nog wel achtste, de positie die recht geeft op een plek in de voorronde in de strijd om Europees voetbal, maar de concurrenten hijgen in de nek.


Leestijd: 1 minuut

FC Groningen ziet achtste plaats in gevaar komen na nederlaag in Heerenveen
FC Groningen ziet achtste plaats in gevaar komen na nederlaag in Heerenveen

Het was in Heerenveen een wedstrijd om snel te vergeten. Behoudens een fraaie treffer van Nerayso Kasanwirjo na een half uurtje spelen viel er weinig positiefs te melden over FC Groningen. Kasanwirjo tekende voor de gelijkmaker met een prachtig schot via de onderkant van de lat. De ploeg van trainer Danny Buijs deed voetballend naar voren veel te weinig en kreeg daarvoor de rekening gepresenteerd. Twee doelpunten in de tweede helft bezegelden het 3-1 verlies.

Kijkend naar de ranglijst had FC Groningen de Friezen op zeven punten achterstand kunnen zetten. Het zijn er nu nog maar twee. Door twee nederlagen op rij is de concurrentie om plek acht plots fors toegenomen. Go Ahead Eagles is negende en heeft net als de FC 36 punten uit 29 duels. Het doelsaldo van Groningen is twee doelpunten beter. NEC heeft 35 punten, Heerenveen 34 en SC Cambuur 33. De spanning en druk neemt dus verder toe.

Het resterende programma lijkt FC Groningen niet ongunstig gezind. Over twee weken, komend weekend staat in het teken van de bekerfinale, komt Heracles Almelo op bezoek. Met de toekomstige trainer van de Trots van het Noorden Frank Wormuth in de gelederen. Daarna volgt een uitduel tegen RKC Waalwijk, een thuiswedstrijd tegen Sparta Rotterdam, FC Twente uit en op zondag 15 mei sluit Groningen de reguliere competitie af in de Euroborg tegen Cambuur.

.