Sport

FC Groningen ziet keeperstrainer Bas Roorda naar PSV vertrekken

Bas Roorda vertrekt per 30 juni aanstaande naar PSV. De 47-jarige keeperstrainer  gaat in Eindhoven aan de slag als teammanager. Roorda wordt de opvolger Mart van den Heuvel, die op 67-jarige leeftijd met pensioen gaat. Van den Heuvel gaat Roorda inwerken.


Leestijd: 1 minuut

Alieke Tuin weer geselecteerd voor Oranjeleeuwinnen
Alieke Tuin weer geselecteerd voor Oranjeleeuwinnen

Roorda was van 2012 tot medio 2017 teammanager bij FC Groningen. Hij was destijds de opvolger van Theo Huizinga. De geboren Drent is geen onbekende in Eindhoven. Nadat Roorda in het seizoen 2006/2007 zijn basisplaats verloor aan Brian van Loo vertrok hij als tweede doelman naar PSV. Daar stond Roorda drie jaar onder contract. Medio 2010 beëindigde Rooda zijn actieve loopbaan.

Na een jaar keeperstrainer bij de jeugd van PSV volgde in 2012 de terugkeer naar Groningen, waar Roorda op 23 augustus 1992 in de uitwedstrijd tegen Vitesse zijn debuut maakte in het betaalde voetbal. Destijds nog op Nieuw-Monnikenhuize verving Roorda eerste doelman Patrick Lodewijks.

Een andere oud bekende bij FC Groningen, keeperstrainer Ruud Hesp, vertrekt in Eindhoven. Hesp is sinds medio 2013 verbonden aan PSV, maar zijn aflopende verbintenis wordt niet verlengd.