Sport

Bier, patat en gehaktbal fors duurder bij FC Groningen

In zijn nieuwjaarsboodschap had Algemeen Directeur Wouter Gudde uiteraard aandacht voor het zwakke presteren van FC Groningen dit seizoen, maar hij vertelde ook dat de FC te maken heeft met de nodige gestegen kosten door de sterke inflatie en gestegen energieprijzen. Dat blijft niet zonder gevolgen. De horecaprijzen gaan per direct omhoog.


Leestijd: 1 minuut

Een volle Euroborg
Een volle Euroborg

De club maakte het afgelopen boekjaar overigens een winst van negen miljoen euro en zag het eigen vermogen groeien naar een bedrag van meer dan tien miljoen euro. Gudde liet weten dat de huisvestingslasten te hoog blijven en dit jaar zelfs met 175.000 euro stijgen. 'De realiteit is echter wel dat we zonder forse verlaging van de huisvestingslasten en een nieuwe accommodatie om te trainen niet kunnen spreken over een gezonde club, die op de lange termijn structureel in de subtop van Nederland kan spelen.'

Daarnaast zijn er veel kostenstijgingen. Zo zijn de energielasten in ruim een jaar tijd gestegen van 270.000 naar 600.000 euro. De kosten voor beveiliging en horeca stijgen flink en de inkoopsprijs voor bier is tien procent gestegen. 'Wij kunnen niet anders dan reageren op deze enorme stijgingen. Vanaf de bekerwedstrijd tegen Spakenburg aanstaande donderdag zullen de horecaprijzen worden verhoogd, maar vanaf het nieuwe seizoen moet iedereen ook rekening houden met een verhoging van de sponsorcontracten.'

Zo is patat vanaf heden 75 cent duurder, een gehaktbal een kwartje en een halve liter bier 60 cent. Daar staat tegenover dat ondanks de belabberde sportieve prestaties er wel groei zit aan de commerciële kant. Er zijn aan de businesskant fors meer stoelen verkocht en de verwachting is dat de sponsoropbrengsten dit seizoen met vijftien procent zullen groeien naar een totaal bedrag aan commerciële inkomsten van 8,5 miljoen euro.

Nu is het hoog tijd om ook op het veld goed te scoren. Te beginnen donderdagavond in de bekerwedstrijd tegen Spakenburg, spelend in de Tweede Divisie. Aanvang 20.00 uur in de Euroborg.