Sport

FC Groningen ziet Lundqvist vertrekken naar Panathinaikos

FC Groningen verhuurt, de laatste puntjes moeten nog wel op de i, Ramon Pascal Lundqvist het komende seizoen aan het Griekse Panathinaikos. Zo melden diverse media. De middenvelder stond de afgelopen twee jaar onder contract bij de FC maar groeide nooit uit tot een vaste waarde. Afgelopen zaterdag viel de Zweed acht minuten voor tijd nog in tegen FC Utrecht. Een duel waarin het in de eigen Euroborg 0-0 bleef.


Leestijd: 1 minuut

FC Groningen weet Lundqvist te slijten aan Noorse club
FC Groningen weet Lundqvist te slijten aan Noorse club

Ondanks het vertrek heeft Groningen het contract met Lundqvist nog wel met een jaar verlengd. Daarmee heeft hij een contract tot medio 2024. In de overeenkomst met Panathinaikos is bedongen dat de Grieken de eerste optie tot koop hebben. Mocht dit het geval zijn dan moet een nog twee jaar lopende verbintenis afgekocht worden. De FC speculeert erop dat Lundqvist in Griekenland een betere speler wordt. In Groningen kwam hij 46 keer in actie Lundqvist zeven keer scoorde.

Naar verluidt is er voor meer spelers belangstelling. De transferperiode loopt tot 1 september. Gabriël Gudmundsson mag op interesse van Franse clubs rekenen, maar de biedingen zijn nog niet zodanig dat FC Groningen daar serieus op in gaat. De Zweed was afgelopen zaterdag tegen FC Utrecht één van de uitblinkers en is in staat om als verdediger de hele linkerflank te bespelen. Iets wat in het huidige voetbal steeds meer gevraagd wordt.

Nog een dikke week en dan is duidelijk hoe de selectie van FC Groningen er in ieder geval tot de winterstop definitief uitziet. (Foto: Twitter FC Groningen)