Sport

FC Groningen ziet veel spelers ziek worden en Balker vertrekken

Amper bekomen van het bereiken van de kwartfinale in het bekertoernooi heeft FC Groningen te kampen met meer dan vijftien zieke spelers en stafleden meldt het Dagblad van het Noorden. De club heeft bij de KNVB uitstel gevraagd voor de wedstrijd van komende zaterdag tegen FC Emmen.


Leestijd: 1 minuut

De ingang van stadion Euroborg
De ingang van stadion Euroborg

De vraag is of de voetbalbond hier op ingaat. Clubs die dergelijke verzoeken doen krijgen meestal nul op het rekest om precedentwerking te voorkomen. Op weg naar de bekerwedstrijd tegen Excelsior werd Isak Määttä niet lekker en gaandeweg de avond vielen meer mensen om. Op het veld was iedereen nog fit en won Groningen door twee treffers van Romano Postema. Postema ligt inmiddels ook ziek onder de wol. Bij de hersteltraining waren slechts zes spelers aanwezig.

Trainer Dick Lukkien ging woensdagmiddag ook ziek naar huis. Het lijkt erop dat een zeer besmettelijk buikgriepvirus een groot deel van de selectie tijdelijk uitgeschakeld heeft. Groningen vermoed dat het om het norovirus gaat. Zeer besmettelijk en de ergste klachten duren een dag of drie. Het gaat om symptomen als koorts, hoofdpijn, misselijkheid en diarree. FC Groningen acht de kans om vrijdagavond met een fitte selectie op de Meerdijk in Emmen te staan uitgesloten.

Wie geen ziekteverschijnselen heeft is Radinio Balker. De 25-jarige centrale verdediger mocht voor de korte winterstop al op belangstelling van een aantal clubs rekenen. Dat is nu concreet geworden in de vorm van een transfer naar het Engelse Huddersfield Town zo meldt RTV Noord. Een club spelend in het Championship, het tweede niveau in Engeland, waar Huddersfield onderin bungelt. Groningen ontvangt 1,3 miljoen euro en heeft vijftien procent van de opbrengst bedongen bij een eventuele doorverkoop. Balker vertrekt per direct.

Zo is het qua ziekte een paar dagen lastig voor FC Groningen, maar financieel kan de vlag uit vanwege onverwachte extra inkomsten. Het is niet bekend of er een vervanger komt voor de vertrekkende speler die in de zomer van 2021 overkwam van Almere City.