Flames heeft eerste prijs van het seizoen binnen; Bergen op Zoom in bekerfinale met 67-55 verslagen

Leestijd: 2 minuten

Het is na 2005 pas de tweede keer dat de beker naar Groningen gaat. Vorig seizoen sneuvelde Flames in de halve finale, deze horde werd afgelopen vrijdag genomen. Tegen Bergen op Zoom was het in eerste instantie een moeizame geschiedenis. Met 15 punten in het eerste en slechts 12 punten in het tweede kwart ging het schietend niet geweldig. Flames nam nog een 23-22 voorsprong in het tweede kwart, maar in de laatste vijf minuten tot de rust konden de Giants een makkelijke voorsprong nemen. Twee keer balverlies en drie missers bij Flames vormden de inleiding tot een 35-27 achterstand halverwege.

Oud-Flames speler Tim Blue bracht de score direct na de pauze zelfs op 37-27, maar vervolgens kwamen de mannen van Van den Berg beter in de wedstrijd. Er werd teruggevallen op de gebruikelijke kwaliteiten, zoals het rebounden. Jason Dourisseau was met een aantal scores in het derde kwart erg belangrijk. Een driepunter van Robby Bostain en een gewone score van John Turek zorgden ervoor dat Flames met nog ruim vier minuten in het derde kwart te gaan weer op voorsprong kwam; 42-41. De score bleef tot het laatste kwart dichtbij elkaar, want met nog tien minuten te gaan was de stand 49-46 voor Flames.

Bostain opende met 51-46, maar dat was nog niet de definitieve nekslag voor Bergen op Zoom. Via een 6-0 run namen ze nog één keer de leiding; 51-52, maar daarna was het over en uit. Flames trok de finale in die fase definitief naar zich toe. Matt Haryasz zorgde met een tweepunter voor 60-52 met nog ruim drie minuten te gaan. De honderden meegereisde supporters wisten toen al dat het niet meer mis kon gaan. Een vrije worp van Haryasz zorgde voor een serie van negen punten op rij; 61-52. Dezelfde Haryasz bracht het verschil met nog ruim een minuut te spelen op tien; 65-55. Dourisseau bepaalde 28 seconden voor tijd de eindstand op 67-55.

Een geweldig resultaat voor de ploeg die de tegenstander reboundend volledig overklaste, 55 rebounds voor Flames tegenover 33 voor Bergen op Zoom. Dit betekende vooral na rust zoveel extra aanvalsmogelijkheden en daar werd volop van geprofiteerd. Jason Ellis was met 15 rebounds in dat opzicht de grote uitblinker. Matt Haryasz was topscorer met 17 punten en hij tekende voor 9 rebounds.