Sport

Flames heeft moeite met laagvlieger Zwolle; 100-87 zege na achterstand bij rust


Leestijd: 1 minuut

De beslissing om de koppositie zou normaal gesproken zaterdagavond moeten vallen. Flames ontvangt dan de nummer twee, Leiden in Martiniplaza. Leiden heeft nu vier punten minder, maar nog een wedstrijd te goed Bij winst wordt het verschil normaal gesproken, met dan nog één wedstrijd te gaan, vier punten, waarmee de eerste plaats definitief veilig gesteld zou zijn. Zover is het nog niet, maar het is wel goed dat de ploeg van coach Marco van den Berg in Zwolle op tijd bij de les was om de koppositie niet te nadrukkelijk op het spel te zetten. Zwolle maakte bij winst nog kans op plaatsing voor de play-offs en waarschijnlijk mede daardoor begon de thuisploeg fel aan de wedstrijd.

Flames kon in het eerste kwart nog bijblijven, 27-26 voor de thuisploeg, maar in de tweede tien minuten liep de achterstand op naar meer dan tien punten. Met nog vier minuten te gaan tot de rust zorgde een driepunter van Jason Dourisseau nog voor een 41-40 voorsprong, maar vervolgens maakte Zwolle veertien punten op rij. Hierdoor kwam de ruststand op 59-47 in nadeel van Flames. Na de pauze gingen de gasten, als zo vaak beter verdedigen. Onder aanvoering van Dourisseau nam het duel een andere wending. Flames won het derde kwart met 29-12, waardoor de voorsprong met nog tien minuten te gaan 76-71 bedroeg.

In het laatste kwart werd de voorsprong geconsolideerd en via Matt Haryasz werd de eindstand op 100-87 bepaald. Haryasz was met 20 punten topschutter. Jason Dourisseau was goed voor 19 punten en Jason Ellis pakte de meeste rebounds, 9 stuks.