Sport

Geen finale en geen Olympische kwalificatie voor Janna van Kooten

De gouden medaille die Janna van Kooten afgelopen weekend tijdens het WK zwemmen in Doha won met de estafetteploeg vier x 100 meter vrije slag krijgt voorlopig geen vervolg. De zwemster uit Niekerk eindigde op de 200 meter vrije slag als zestiende en laatste in de halve finale en is daarmee uitgeschakeld op die afstand.


Leestijd: 1 minuut

Janna van Kooten uit Niekerk
Janna van Kooten uit Niekerk

Van Kooten bleef ver verwijderd van haar persoonlijk record. Ze tikte aan na 2.00.44 minuten. Ruim twee seconden langzamer dan haar beste tijd ooit. Die tijd van 1.58.12 minuten zwom ze tijdens het vorige WK in juli vorig jaar. De halve finale werd een prooi voor de Nieuw-Zeelandse Erika Fairweather, met een tijd van 1.55.75 minuten.

Olympische kwalificatie voor Parijs dit jaar blijft voor Van Kooten op dit nummer ook nog ver weg. Het 19-jarige talent moet daarvoor 1.57.28 minuten realiseren. Ruim drie seconden sneller dan wat ze nu in Doha liet zien. De 200 vrij was het enige individuele nummer waarop Van Kooten in actie kwam tijdens het WK. Donderdag staat de vier x 200 meter vrije slag estafette op het programma. Van Kooten is hiervoor één van de kandidaten om aan mee te doen. (foto: Linkedin Janna van Kooten)