Sport

Geen Oranje in MartiniPlaza tijdens EK zaalvoetbal

In januari volgend jaar staat het Europees kampioenschap zaalvoetbal op het programma. MartiniPlaza in Groningen is naast het Ziggo Dome in Amsterdam speellocatie. De loting wees maandagavond uit dat het Nederlands team alle wedstrijden in Amsterdam speelt. Plaza moet het doen met de toplanden Spanje en Portugal.


Leestijd: 1 minuut

Geen Oranje in MartiniPlaza tijdens EK zaalvoetbal
Geen Oranje in MartiniPlaza tijdens EK zaalvoetbal

De Spanjaarden zijn zevenvoudig Europees kampioen en spelen in poule D tegen  Georgië, Azerbeidzjan en Bosnië-Herzegovina. Op 20 januari is de eerste wedstrijd. Spanje treft dan Bosnië-Herzegovina. Kersvers wereldkampioen Portugal speelt op 28 januari één keer in MartiniPlaza tegen Oekraïne. In totaal worden twaalf wedstrijden in Groningen afgewerkt.

De Portugezen en Oekraïne zijn in poule A één van de opponenten van Oranje zit in poule A. De derde opponent is nog niet bekend. Servië en Wit Rusland spelen nog een play-off wedstrijd om zich te kwalificeren voor het EK. Nederland opent op 19 januari in Amsterdam tegen Oekraïne. De eerste twee landen per poule gaan door naar de kwartfinales, die allemaal in Amsterdam gespeeld worden.

Het EK duurt van 19 januari tot en met 6 februari 2022.