Sport

Geen titelprolongatie voor Bauke Mollema bij NK tijdrijden

Het is Bauke Mollema niet gelukt om de vorig jaar veroverde Nederlandse titel op het onderdeel tijdrijden te behouden. In Elspeet kwam de Groninger duidelijk tekort in de strijd tegen het uurwerk en eindigde slechts als vijfde.


Leestijd: 1 minuut

Bauke Mollema eindigde als achtste in de Tour de Wallonië
Bauke Mollema eindigde als achtste in de Tour de Wallonië

Een telleurstelling voor de 36-jarige Mollema die de afgelopen weken er alles aan gedaan had om het rood-wit-blauw nog een jaar aan te mogen trekken. Halverwege de race over ruim veertig kilometer op de Veluwe lagen de kansen nog open met een tweede tussentijd. Vier seconden langzamer dan de uiteindelijke nieuwe kampioen Jos van Emden.

In het tweede deel ging de kaars langzaam uit bij Mollema en leverde hij flink in. Met een achterstand van veertig seconden moest de renner die in de loop der jaren steeds beter is gaan tijdrijden genoegen nemen met de vijfde plaats. ‘Het was gewoon niet goed genoeg.’ Mollema kon op de stukken waar de wind tegenstond niet doortrekken om de gewenste wattages te blijven leveren en moest terugschakelen.

Als alles goed gaat richt Mollema, hij is officieel nog niet aangewezen, zich vanaf nu op de Tour de France waar de klimmer voor de dertiende keer aan het vertrek hoopt te staan. Het NK op de weg komend weekend in Limburg laat Mollema aan zich voorbij gaan. In aanloop naar de Tour wil hij nog wat tijd doorbrengen met zijn gezin. Het doel in de Tour is jagen op een derde etappezege.