Sport

Gehavend Donar op weg naar competitiestart

Het gaat basketbalclub nog niet voor de wind. In het tweede seizoen na het bankroet heeft de club in de voorbereiding veel moeite om een fitte selectie op de been te krijgen en wachten nog steeds spelers op een werkvergunning. In de wetenschap dat de competitie zaterdag begint met een uitduel tegen Leeuwarden


Leestijd: 1 minuut

Het avondje Donar begint binnenkort weer
Het avondje Donar begint binnenkort weer

In combinatie met diverse blessures moet coach Andrej Stimac al bijkans gek worden van alle tegenslagen. Het is roeien met de riemen die de Kroaat heeft, maar van het inslijpen van spelsystemen zal nog niet al te veel terechtgekomen zijn.

In een met 500 toeschouwers goed gevulde Wildervankhal in Veendam werkte Donar zaterdagavond de laatste oefenwedstrijd af tegen de Hammers uit Zwolle. De gasten waren zo goed als compleet. De Groningers misten liefst zes spelers van de totale selectie van elf. Dakota Quinn, Tim Hoeve en David Gabrovsek zijn geblesseerd, Filip Brankovic was ziek geweest en Zach Harvey en Keevan Veinot hebben nog geen werkvergunning.

Zo kon het gebeuren dat Délé Adetunji, jeugdspeler Thijs Heuker, aanvoerder Kjeld Zuidema, Stijn Hintzbergen en Sam van Oostrum begonnen in de basis. De jongelingen deden hun best, maar Donar ging het 89-56 kansloos onderuit. Zwolle maakte maar liefst dertig punten na direct balverlies van Donar. Er werd moedig gestreden, maar Donar was domweg niet goed genoeg. Sander van Oostrum was topscorer met zeventien punten.

Het is voor Donar te hopen dat de selectie snel weer compleet is om de competitiestart niet te missen. Zaterdag in Leeuwarden is de eerste testcase.