Sport

Geschorste spelers Lycurgus in genade aangenomen

De door Nova Tech Lycurgus disciplinair geschorste spelers Thomas Sleurink en Arjan Westra zijn weer in genade aangenomen. Het duo traint sinds afgelopen maandag weer mee met de selectie na een verbanning van twee weken.


Leestijd: 1 minuut

De selectie van Lycurgus is weer compleet
De selectie van Lycurgus is weer compleet

De exacte reden is door de club niet bekendgemaakt, maar het heeft te maken met het meermaals overtreden van de intern geldende regels voor topsport. Lycurgus is de afgelopen periode meerdere keren verhelderend met beide spelers in gesprek geweest over wat werken volgens de code van topsport inhoudt en wat de intern geldende afspraken hiervoor bij Lycurgus betekenen. Zo laat de club op haar website weten.

Algemeen directeur Joop Alberda. ‘In de afgelopen week hebben beide spelers, het team en de organisatie geleerd. Als club moeten wij altijd onze topsportcultuur bewaken en de onderlinge afspraken respecteren. In topsport is het veelal een dunne lijn tussen succes en falen. Een scherpe controle op die code is een voorwaarde voor toekomstige ontwikkelingen en succes.’

Lycurgus heeft het lastig in de competitie en staat derde in de Kampioenspoule en moet zeer waarschijnlijk via de kwartfinale van de play-offs zich proberen te plaatsen voor de halve finale van de strijd om de landstitel. Als Lycurgus zondag in Martiniplaza de volle winst pakt tegen Numidia VC Limax zijn de Groningers definitief derde, de beste uitgangspositie voor de kwartfinale. Het onberekenbare Sliedrecht Sport wordt dan ontlopen.