Sport

Gewenste spits Kristian Lien tekent voor FC Groningen

FC Groningen was nog op zoek naar aanvallend ingestelde spelers. In deze zoektocht is spits Kristian Lien gecontracteerd. De Noorse aanvaller tekende in Euroborg een contract tot medio 2027 met een optie voor nog een extra seizoen. De 21-jarige Lien komt over van Mjøndalen IF spelend in de Noorse Eerste Divisie.


Leestijd: 1 minuut

Lien was halverwege het lopende seizoen in Noorwegen gedeeld topscorer van de competitie met tien treffers in 15 duels. De begon met voetballen bij Flekkefjord FK, waarna hij in de jeugd de overstap maakte naar IK Start. Lien debuteerde op 2 november 2019 op 18-jarige leeftijd voor de club uit Kristiansand in het betaalde voetbal.

Na een verhuurperiode bij Flekkerøy IF in 2020 en een definitieve transfer naar die club een jaar later, vertrok de spits in de zomer van 2022 naar Mjøndalen IF.  In het seizoen van zijn overgang van tweede divisionist Flekkerøy naar Mjøndalen liep de spits bijna één op één met 12 goals in 14 competitiewedstrijden. Dit seizoen scoorde Lien naast tien keer in 15 competitieduels, drie maal in twee Noorse bekerwedstrijden.

Lien sluit per direct aan bij de selectie van FC Groningen en is zich ervan bewust dat hij zich nog verder kan ontwikkelen bij de Trots van het Noorden. ‘Ik ben leergierig en luister en kijk graag naar de oudere, meer ervaren spelers. In het veld ben ik een vechter. Ik stop veel energie in de wedstrijd en geef nooit op. Ik ben op een gezonde manier agressief in mijn spel en hou van scoren. Vooral laat in de wedstrijd, want de beslissende doelpunten zijn het mooiste.’ (Foto: website FC Groningen)