Sport

Goed weekend voor Jur Vrieling in Frankrijk

Jur Vrieling uit Holwierde heeft zijn optreden in Frankrijk bekroond met winst in de hoofdrubriek tijdens een concours in Port Grimaud vlakbij Saint Tropez. De springruiter was met zijn toppaard VDL Glasgow van het Merelsnest de snelste van allemaal.


Leestijd: 1 minuut

Jur Vrieling strandt in het zicht van de haven
Jur Vrieling strandt in het zicht van de haven

In een parcours waar de balken tot een hoogte van 1.50 meter gelegd waren gingen 13 van de 25 combinaties foutloos rond. De ontknoping was superspannend. Vrieling had op de nummer twee, Olivier Philippaerts uit België met Catalea 3 een voorsprong van slechts achthonderdste seconde. De Française Penelope Leprevost pakte met Bolero de Beaufour de derde plaats op bijna twee seconden. Vrieling mocht met de zege 3.750 euro in ontvangst nemen.

In de Grote Prijs, gewonnen door Maikel van der Vleuten, reed Vrieling met KM Chalcedon onder het zadel naar de zevende plaats. Goed voor een prijzengeld van 4.000 euro. Het waren voor Vrieling na de lockdown de afgelopen twee weken weer de eerste wedstrijden. Ondanks dat het concours nog niet afgelopen is gaat de Groninger huiswaarts, omdat de hengsten op de manege weer aandacht vragen.