Sport

Gronings getint Jong Oranje wint met 5-0 van Wit Rusland

Daar waar alle ogen zondag gericht waren op het grote Oranje won een Gronings getint Jong Oranje in Almere met 5-0 van Jong Wit Rusland. FC Groningen middenvelder Azor Matusiwa maakte zijn debuut en oud-speler Kaj Sierhuis scoorde voor de tweede keer op rij een hattrick.


Leestijd: 1 minuut

Alieke Tuin weer geselecteerd voor Oranjeleeuwinnen
Alieke Tuin weer geselecteerd voor Oranjeleeuwinnen

Coach Erwin van de Looi en zijn assistent Marcel Groninger zullen tevreden vastgesteld hebben dat de negende zege op rij in Groep 7 van de EK-kwalificatie eenvoudig tot stand kwam. Jong Oranje had zich een maand geleden al geplaats voor het Europees kampioenschap 2021 toen onder leiding van Groninger met 7-0 gewonnen werd op Cyprus. Van de Looi had toen positief getest op het coronavirus.

Naast Matusiwa stonden ook de oud-FC Groningen spelers Ludovit Reis en Sierhuis in de basis. De recent naar Herta BSC vertrokken Deyovaisio Seefuik viel na een uur in. Na een half uur opende Sierhuis via de paal de score. Een minuut later verdubbelde Myron Boadu de score. De aanvaller van AZ maakte direct na de pauze ook de derde. Vervolgens was Sierhuis weer aan zet. Na een dik uur en zeven minuten voor tijd was het nog twee keer raak.

De 5-0 levert na negen wedstrijden de indrukwekkende doelcijfers van 45 voor en maar drie treffers tegen. Jong Oranje sluit de kwalificatiereeks woensdagavond af met een uitwedstrijd tegen nummer twee Jong Portugal.