Sport

Halve marathon Lauwersoog-Ulrum vanwege hitte afgelast

De 29e editie van de halve marathon tussen Lauwersoog en Ulrum gaat zaterdag in verband met de verwachte extreme temperatuur boven de 30 graden niet door. Het bestuur kwam donderdagavond tot dit besluit ter bescherming van de lopers en vrijwilligers. Er hadden zich tot nu toe 250 hardlopers ingeschreven.


Leestijd: 1 minuut

Halve marathon Lauwersoog-Ulrum vanwege hitte afgelast
Halve marathon Lauwersoog-Ulrum vanwege hitte afgelast

Op de website laat de organisatie het volgende weten. 'Met pijn in ons hart maar met ons verstand voorop heeft het bestuur van de halve marathon Lauwersoog-Ulrum na het inwinnen van diverse onafhankelijke adviesbronnen besloten om de 29e editie van aankomende zaterdag de halve marathon en de 10 KM loop af te gelasten. Voor ons als bestuur een zeer moeilijk besluit waarin de veiligheid voor de lopers en de ruim 200 vrijwilligers voorop staat. Op dit moment lijken de temperaturen voor zaterdag te hoog en met nog hogere grondtemperaturen. Deze temperaturen vinden wij een te hoog risico.'

Een alternatieve datum is geen optie. Het evenement maakt deel uit van een loopcircuit en zou bij het kiezen van een andere datum mogelijk een andere wedstrijd in de weg zitten. Daarom wordt ijs en weder dienende de 29e editie georganiseerd.