Sport

Hateboer met Atalanta Bergamo naar kwartfinale Champions League

Wie had het begin 2017 kunnen bevroeden dat Hans Hateboer drie jaar later in de kwartfinale van de Champions League zou staan? Zijn ploeg Atalanta Bergamo won in en tegen Valencia met 4-3 en dat was na de 4-1 thuiszege voldoende om zich te plaatsen bij de laatste acht.


Leestijd: 1 minuut

Hateboer op rand van halve finale Champions League uitgeschakeld
Hateboer op rand van halve finale Champions League uitgeschakeld

De wedstrijd werd vanwege het coronavirus zonder publiek gespeeld. In de thuiswedstrijd vertolkte Hateboer met twee treffers een hoofdrol. Zijn ploeggenoot Josip Ilicic deed er in Valencia nog een schep bovenop door alle doelpunten van Atalanta voor zijn rekening te nemen, waarvan twee uit een strafschop. Hateboer speelde de hele wedstrijd en kon na afloop het feestje flink vieren ondanks een leeg stadion.

Het is voorlopig de laatste wedstrijd geweest voor Hateboer en co. De Italiaanse competitie ligt voorlopig stil tot en met 3 april. Wat daarna gebeurt is onzeker. Dat geldt ook voor het vervolg van de Champions League. Feit is in ieder geval dat zowel Hateboer als Atalanta historie geschreven hebben. Zowel de Beerster als zijn club is deelname aan de Champions League een primeur.