Sport

Healthy Ageing Tour gaat tijdrijden in Zoutkamp

De Healthy Ageing Tour trekt in 2020 voor het eerst naar Zoutkamp. Daar vindt op donderdag 9 april voor zowel de wereldtop bij de elite-vrouwen als die bij de junior-vrouwen een individuele tijdrit van 15,3 kilometer plaats. De start is gepland in de haven van Zoutkamp bij het Visserijmuseum, de finishlijn ligt op de Churchillweg.


Leestijd: 1 minuut

Healthy Ageing Tour gaat tijdrijden in Zoutkamp
Healthy Ageing Tour gaat tijdrijden in Zoutkamp

Het is voor de elite vrouwen hun tweede etappe. De altijd sterk bezette juniorenwedstrijd opent daar hun driedaagse etappekoers.

Wethouder Harmannus Blok is blij met deze nieuwe locatie in een vertrouwde regio. 'Winsum was altijd een vaste waarde in de Healthy Ageing Tour, we vinden het mooi om in de nieuwe Gemeente Het Hogeland deze etappe ook in andere dorpen te laten plaatsvinden. Ik ben blij dat de tijdrit dit jaar plaats vindt in Zoutkamp, dat gaat in de haven prachtige plaatjes opleveren. Mooi is dat ook de junior-vrouwen de tijdrit rijden, ik zie er naar uit de teams uit dertien verschillende landen te verwelkomen.'

Organisator Thijs Rondhuis is ook content met deze sleuteletappe. 'Het is dit jaar gelukt om geen dubbele etappe te plannen, dat geeft de teams en rensters meer rust om zich te focussen op de tijdrit. Dit hoort ook bij de professionalisering van het vrouwenwielrennen. De junioren-vrouwen rijden hun eerste etappe over dezelfde afstand als de vrouwen. Op deze manier kunnen ze zich mooi meten met de toppers uit de categorie waarin ze in de toekomst zelf uit gaan komen.'

De Healthy Ageing Tour start dit jaar in Drachten. Op zaterdag wordt gekoerst van Loppersum naar Appingedam en de finale is zondag 12 april op Borkum. De organisatie hoopt de vrijdagetappe binnenkort bekend te maken.