Sport

Henk Grol ligt al na 25 seconden uit Olympisch judotoernooi

Judoka Henk Grol ging bij de Olympische Spelen voor goud, maar die droom spatte vanochtend vroeg al na 25 seconden uiteen. De Veendammer lag in zijn eerste partij tegen de Oezbeek Oltibajev al snel op z’n rug.


Leestijd: 1 minuut

Henk Grol ligt al na 25 seconden uit Olympisch judotoernooi
Henk Grol ligt al na 25 seconden uit Olympisch judotoernooi

“Dit was het dan, ik kan er niks anders van maken. Ik was gespannen en maak gewoon een fout. Dan is het einde verhaal”, concludeerde Grol bij de NOS. “Ik wil er geen jankverhaal van maken, maar mijn lichaam is op. Ik heb alles bij elkaar geraapt om hier goed te zijn. Ik was prima in vorm, maar ik heb het niet kunnen laten zien.”

Henk Grol won bij de Spelen in 2008 en 2012 een bronzen medaille. Vijf jaar geleden in Rio stond hij ook met lege handen. De Spelen in Tokyo waren zijn laatste kans om een gouden medaille te winnen. 

Toch is er nog een kleine mogelijkheid voor Grol, want zaterdag doet hij nog mee in de gemengde landenwedstrijd. Daarin moet Nederland het in de eerste ronde opnemen tegen uitgerekend Oezbekistan. Zo kan het zomaar zijn dat Grol het dan wéér tegen Oltibajev moet opnemen.