Sport

Het coronavirus blijft de inzet van Groningse sporters beïnvloeden

De tweede coronagolf blijft ook sportief de gemoederen bezighouden. Besmettingen blijven roet in het eten gooien. Judoka Henk Grol bijvoorbeeld zou komend weekend meedoen aan het EK in Praag, maar de oud-Veendammer testte positief op het virus. Hij heeft geen klachten, maar zit voorlopig in quarantaine.


Leestijd: 1 minuut

FC Groningen ondanks kritiek voorlopig wel in linkerrijtje
FC Groningen ondanks kritiek voorlopig wel in linkerrijtje

Grol leverde zelfs meerdere positieve af waardoor er geen twijfel meer is. Grol baalt, omdat hij er naar eigen zeggen helemaal klaar voor was om voor de vierde keer in zijn loopbaan de gouden medaille op te halen. Grol traint niet in de bubbel op Papendal. De Judobond overweegt om strengere regels uit te vaardigen en alle judoka's van buiten de bubbel verplicht naar Papendal te laten komen.

De Nederlandse handbalvrouwen met Lois Abbingh in de gelederen zitten sinds maandag in onzekerheid. Ze zijn in voorbereiding op het EK, maar het is onzeker of het wel doorgaat. Noorwegen organiseert het toernooi samen met Denemarken, maar de Noren zijn vanwege coronaperikelen afgehaakt. Abbingh en co zouden de eerste poulewedstrijden in Trondheim spelen. Het is onduidelijk hoe het nu verder gaat. In het ergste geval wordt het EK, dat begin december zou beginnen afgeblazen.

En FC Groningen-spits Jørgen Strand Larsen is onverwacht opgeroepen voor het Noorse elftal. Strand Larsen is anderhalve week geleden op vakantie gestuurd door de FC. Zijn herstelwaarden verslechterden en dat was reden om hem na een lange periode van onafgebroken spelen en trainen vrijaf te geven.

In de Noorse selectie was sprake van een positief geval. De regels in Noorwegen zijn dat dan de hele selectie in quarantaine moet. Daardoor moest afgelopen weekend de interland tegen Roemenië afgezegd worden. Om dat woensdag tegen Oostenrijk te voorkomen zijn in allerijl spelers opgetrommeld, waaronder Strand Larsen. FC Groningen heeft toestemming gegeven voor dit buitenkansje. Strand Larsen droomt zijn hele leven al van spelen voor Noorwegen.