Sport

Het net rond FC Groningen sluit zich verder

De FC Groningen fans waren weer hoopvol gestemd. Het zou in de Euroborg tegen concurrent FC Emmen toch eindelijk weer eens gebeuren. De eerste zege sinds 23 oktober. Maar helaas weer lukte het niet. Groningen kwam niet verder dan 1-1. De ploeg van coach Dennis van der Ree verzuimde wederom om de hondstrouwe supporters te belonen voor hun niet aflatende steun.


Leestijd: 2 minuten

Een volle Euroborg
Een volle Euroborg

Het is om gek van te worden voor de fans dat de hoop momenteel amper vertaald wordt in daadwerkelijke resultaten. Twee puntjes pakte FC Groningen in 2023 in negen wedstrijden, inclusief de bekerblamage tegen Spakenburg. Het degradatiespook groeit iedere week en neemt onderhand bijna verstikkende proporties aan. De kwetsbare selectie lukt het maar niet om ordentelijk voetbal op de mat te leggen zonder steeds afgestraft te worden door eigen fouten.

Het was zaterdag niet anders. Het lukte om in het eerste kwartier op voorsprong te komen door een treffer van spits Ricardo Pepi. In plaats van het koesteren van de 1-0 stond het amper twee minuten later alweer gelijk. Niet voor het eerst dit seizoen had FC Groningen de verdedigende organisatie bij een vrije trap voor de tegenstander niet op orde. Daar profiteerde Araujo van. En zo kon Groningen weer opnieuw beginnen. Voor de pauze was de thuisploeg nog de minst slechte, maar na de thee drong Emmen meer en meer aan.

Terwijl de 1-2 in de lucht hing zorgde een tweede gele kaart voor de recent bij FC Groningen naar Emmen vertrokken verdediger Mike te Wierik voor een kentering. In de twintig minuten met een mannetje meer ontwikkelde FC Groningen overigens geen overwicht van betekenis. Het bleef 1-1 en daar schiet de van het voetstuk gevallen Trots van het Noorden helemaal niks mee op. Concurrent FC Volendam blijft thuis winnen en is inmiddels gestegen naar een veilige veertiende plaats. De achterstand naar een veilige plek bedraagt op dit moment zes punten.

Komende zaterdag komt nummer vijftien Excelsior op bezoek in Groningen. De fans gaan ongetwijfeld weer alle moed verzamelen in de hoop dat het dan eindelijk lukt om de volle winst weer eens binnen te halen. Feit is dat FC Groningen in de afgelopen 29 competitiewedstrijden slechts drie keer als winnaar van het veld ging en hoe het moet om drie strepen over de streep te trekken bijna verleerd is. Het is hoop houden, maar hoop brengt geen punten.