Sport

IJshockeyers GIJS hadden al in finale kunnen staan

De tweede halve finale in de ijshockeyeredivisie heeft zondagavond veel stof doen opwaaien. GIJS Groningen. Na winst in de eerste halve finale door penaltyshots volgde wedstrijd twee in Tilburg tegen Tilburg Trappers 2. GIJS verloor de return met 3-2, waardoor komend weekend in Groningen een beslissende wedstrijd op het ijs van Kardinge volgt. Het had echter 3-3 moeten zijn.


Leestijd: 1 minuut

Het logo van GIJS Groningen
Het logo van GIJS Groningen

Dan zouden penaltyshots de beslissing gebracht hebben. En bij winst zou GIJS in de finale hebben gestaan. De Groningers werd een glaszuiver doelpunt onthouden. Danny Kerstholt schoof de puck in een mêlee van spelers over de doellijn, maar de scheidsrechters namen het niet waar. Alle protesten ten spijt bleven de arbiters bij hun beslissing. Van doellijntechnologie is geen sprake.

Amper een dag later geeft scheidsrechters baas Martin De Wilde uit Zuidbroek toe dat een fout gemaakt is. In een schrijven licht De Wilde toe wat er fout gegaan is. De scheidsrechter was niet in de beste positie op het ijs om de situatie goed te beoordelen concludeert De Wilde. 'Hier is het helaas niet goed gegaan en betreur ik vanuit mijn rol dat hier een geldige goal van Groningen niet is gezien. Het blijft mensenwerk helaas, maar is geen excuus.'

Het gevolg is dus een beslissende derde wedstrijd. De voorverkoop voor dit duel is inmiddels begonnen. GIJS was tot zondagavond twintig keer op rij ongeslagen en kon al vijf keer meer dan duizend toeschouwers bij een thuiswedstrijd begroeten.