Sport

Internationaal goud voor Groningse Rebecca Groote

De 14-jarige Rebecca Groote uit Groningen en 10-jarige Indy Bandringa uit Marum hebben afgelopen weekend in Colchester, Engeland, internationaal goud behaald met acrogym bij de Tigers Acro Cup.  Dit is een internationaal toernooi, waar ook landen als Portugal, Ierland en uiteraard Engeland aan meedoen. Acrogym is een sterk groeiende sport in Nederland en is een combinatie van turnen, acrobatiek en dans.


Leestijd: 1 minuut

De meiden mochten op het toernooi twee verschillende oefeningen laten zien. Ze begonnen met de tempo-oefening, waarin Rebecca haar partner de lucht ingooit en waar ze op dynamische wijze flikflaks en salto’s springen. Daarna volgde de balans-oefening, waarin er vooral statische balanselementen, vaak in handstand, worden uitgevoerd. Voor beide oefeningen kregen ze de hoogste punten, met als resultaat dat zij zondagmiddag de gouden medaille omgehangen kregen.

Rebecca en Indy trainen bij Acro Academy Noord Nederland, zo’n 14 uur per week. Vorige week zondag prolongeerde het duo hun titel van Nederlands Kampioen in de Rotterdamse Ahoy, maar dit jaar een leeftijdscategorie hoger. Een prestatie van formaat voor dit jonge talentvolle duo. Hun avontuur is voorlopig nog niet afgelopen, want zij doen samen ook mee aan het nieuwe seizoen van Holland’s Got Talent, dat vanaf september op RTL4 wordt uitgezonden.