Sport

Inzamelingsactie om Donar te redden loopt boven verwachting

Nadat eind vorige week de financieel penibele situatie bij Donar in volle omvang duidelijk werd is de supportersvereniging een crowdfunding begonnen. Het doel was in eerste instantie 25.000 euro in te zamelen. Dat is al bijgesteld naar 50.000 euro, omdat het boven verwachting verloopt.


Leestijd: 1 minuut

Het avondje Donar maakt Williams niet meer mee
Het avondje Donar maakt Williams niet meer mee

In totaal komt de basketbaltrots ongeveer twee miljoen euro tekort. Een taskforce onder leiding van Jakob Klompien heeft berekend dat mits crediteuren vorderingen laten vallen of betalingsregelingen getroffen kunnen worden binnen drie weken drie ton opgehoest moet worden. Er is een actie gestart onder het motto ‘draag bij aan de doorstart van Donar’

Een onderdeel daarvan is de crowdfunding. Deze actie is vrijdag gestart en er blijken veel mensen begaan te zijn met het lot van Donar. Er is sinds de start massaal gedoneerd met als gevolg dat de hoop nu is om 50.000 euro binnen te halen. Andere mogelijkheden zijn om als bedrijf voor minimaal 25.000 euro in te stappen. Daarmee krijgt een onderneming toegang tot een stichting om mee te praten en controle uit te oefenen op het reilen en zeilen binnen de club.

Deze optie is er voor fans ook. Een minimale inbreng van 250 euro levert een supporter een plekje in een op te richten stichting op om deel uit te gaan maken van een groep om binnen Donar te functioneren als bewaker van de identiteit en cultuur. Zo lopen er diverse acties om de zevenvoudig landskampioen van de ondergang te redden. Over een kleine drie weken maakt de taskforce de balans op.