Sport

Jeffrey Klok probeert met Oranje de Spelen te halen

Jeffrey Klok is door bondscoach Roberto Piazza uitverkoren om het eerste deel van de Volleybal Nations League mee te maken. De libero van Nova Tech Lycurgus is samen met dertien ploeggenoten inmiddels afgereisd naar Turkije waar de Lange Mannen de eerste vier wedstrijden spelen in Antalya.


Leestijd: 1 minuut

De 25-jarige Klok concurreert op de liberopositie met de zeer ervaren en oud-Lycurgus speler Robbert Andringa. Woensdag vanaf 16.00 uur is Slovenië de eerste tegenstander. Een dag later wacht thuisland Turkije en op vrijdag is Polen de opponent. Na een rustdag sluit Oranje deel één af met een duel tegen Bulgarije. Daarna volgen deel twee en drie in het Canadese Ottawa en Manilla op de Filipijnen. De laatste wedstrijd is op 22 juni.

De opdracht voor Nederland is een lastige. Zoveel mogelijk wedstrijden winnen om te klimmen op de wereldranglijst in de hoop op basis van de ranking plaatsing voor de Olympische Spelen in Parijs af te dwingen. Nederland staat nu dertiende en moet richting plek negen. De Turken en Bulgaren staan onder Nederland. Polen is de nummer één en Slovenië staat achtste.

Klok trainde al een paar weken mee en maakte al deel uit van de selectie die oefenduels speelde tegen Japan en Frankrijk. Afgelopen weekend waren de Fransen met 3-1 en 4-0 te sterk. Daarna reisde Oranje door naar Turkije. Vorig jaar maakte Klok ook al deel uit van Oranje. De libero heeft bij Lycurgus een aflopend contract en het is nog onbekend waar hij volgend seizoen speelt. (Foto: YouTube Lycurgus)