Sport

Jenning de Boo ontvangt sportpenning gemeente Groningen

Jenning de Boo ontving vrijdag de sportpenning van de gemeente Groningen. De Groningse schaatser pakte eind december de nationale titel op de 500 en de 1000 meter. Tijdens de Europese afstandskampioenschappen ging hij er op de kortste sprintafstand ook met de titel van door.


Leestijd: 1 minuut

Jenning de Boo ontving eerder dit jaar een sportpenning van de gemeente Groningen
Jenning de Boo ontving eerder dit jaar een sportpenning van de gemeente Groningen

Na afloop van zijn vrijdagochtendtraining ontving De Boo de penning uithanden van wethouder Inge Jongman. “Jenning heeft zich in korte tijd ontwikkeld van jong talent tot 500-meterkampioen. Wat hij laat zien is uniek en daar zijn we in Groningen super trots op”, zegt Jongman over de 19-jarige sprinter.

De Boo werd in 2022 als eerste Nederlandse junior ooit wereldkampioen shorttrack op de 500 meter. Afgelopen seizoen maakte hij de overstap naar het langebaanschaatsen.

Het is niet de eerste keer dat De Boo de Groningse sportpenning ontvangt. Eerder krijg hij de onderscheiding al voor zijn wereldtitel shorttrack in 2022 en voor zijn medaille tijdens het EK inlineskaten in 2021.

Sportpenning

De gemeente reikt de sportpenningen uit aan sporters en teams die een eerste, tweede of derde plaats hebben behaald bij Europese- of wereldkampioenschappen. Ook teams die Nederlands kampioen zijn geworden krijgen de onderscheiding.