Jeugdig FC Groningen is Emmen met 4-1 royaal de baas

FC Groningen blijft ongeslagen in de voorbereiding. Na een eerdere 1-0 thuiszege op Heracles Almelo werd FC Emmen dinsdagavond op de Oude Meerdijk met maar liefst 4-1 verslagen. Na een 1-1 ruststand wervelde een jeugdig FC Groningen in de tweede helft met veel elan over het veld.

Alieke Tuin weer geselecteerd voor Oranjeleeuwinnen

Trainer Danny Buijs bracht na de pauze jonkies als Max Hamelink, Mohamed El Kharbachi, Remco Balk en Leonel Miguel binnen de lijnen. Ondanks de warmte bracht dit elftal veel energie en liet zien er vol voor te willen gaan. Dat zorgde ervoor dat Groningen de baas op het veld werd en gevaarlijker was. De thuisploeg van trainer Dick Lukkien had wel het meeste balbezit, maar werd amper gevaarlijk.

Voor de pauze kwam de FC op fraaie wijze op voorsprong. Op aangeven van de Deen Niklas Strunck volleerde Ajdin Hrustic de bal van een meter of vijftien in de beneden hoek. Dit gebeurde zeven minuten voor de pauze. Vijf minuten later was het weer gelijk. Een fout van Amir Absalem werd door Glenn Bijl afgestraft. In de tweede helft was de vorig seizoen van Feyenoord overgekomen jeugdspeler El Kharbachi de grote man. Hij scoorde twee keer en verleidde tegenstander Benko Sabani tot een eigen doelpunt.

El Kharbachi viel op met goede acties aan de bal met veel dreiging vanaf links. Aan de andere kant toonde Balk zich gretig. De Zuidhorner liet een aantal fraaie voorbereidende acties zien. Nieuweling Damil Dankerlui maakte zijn eerste minuten voor FC Groningen. Komende vrijdagavond wacht PEC Zwolle in eigen huis. Naar verwachting maakt Arjen Robben dan zijn rentree.