Sport

Jolien Knollema definitief geselecteerd voor Olympische Spelen

Volleybalster Jolien Knollema uit Haren heeft inmiddels haar kledingpakket opgehaald op Sportcentrum Papendal. De 21-jarige Knollema is definitief geselecteerd voor het Nederlands team dat zich recent definitief plaatste voor de Olympische Spelen in Parijs.


Leestijd: 1 minuut

Een lachende Jolien Knollema mag naar Parijs
Een lachende Jolien Knollema mag naar Parijs

Het was nog even spannend de afgelopen periode. De bondscoach Felix Koslowski moest van zijn vijftien koppige selectie nog drie speelsters af laten vallen. Daar waar in bijvoorbeeld de Volleyball Nations League veertien namen op het wedstrijdformulier mogen staan zijn op de Spelen maar twaalf plus een extra reserve toegestaan.

Daarom moest nog een lastige knoop doorgehakt worden. De ervaren Laura Dijkema en Kirsten Knip overleefden de schifting niet. En ook de regelmatig goed spelende Nova Marring kreeg een slechte boodschap. Waarbij Marring wel meegaat als reserve. Vanaf 27 juli speelt Oranje in een lastige poulefase met Turkije, Italië en de Dominicaanse Republiek als tegenstanders.

Knollema haar loopbaan blijft zich op deze manier gunstig ontwikkelen. Het is voor de passer-loper een vervolg op een al fantastisch seizoen bij haar club Allianz MTV Stuttgart in Duitsland. De Harense pakte in de alles beslissende finale tegen SSC Palmberg Schwerin met haar ploeg het kampioenschap. Eerder in het seizoen wonnen ze ook de Supercup en de beker. Knollema speelde de twee seizoenen hiervoor bij Il Bisonte Firenze in de Italiaanse Serie A.

Nederland is voor de vierde keer in de historie aanwezig op de Spelen. Plek vier in 2016 was het beste resultaat. De selectie is inmiddels in de Verenigde Staten om de puntjes op de i te zetten om op 20 en 21 juli twee uitzwaaiwedstrijden te spelen tegen Zwitserland in Apeldoorn en Den Haag.