Jong FC Groningen royaal langs Jong Willem II

De Beloften van FC Groningen hebben maandag de thuiswedstrijd tegen Jong Willem II met 4-1 gewonnen. Jong FC Groningen is na drie wedstrijden nog ongeslagen en staat met 5 punten uit 3 wedstrijden derde. Jong RKC Waalwijk is de koploper met 7 punten.

Goalgetter Dallinga valt geblesseerd uit bij oefenduel Jong Oranje

De thuisploeg speelde een overtuigende wedstrijd en kwam na tien minuten al op voorsprong. Samir Memisevic bediende Ahmed El Messaoudi en de middenvelder schoof de bal van een meter of tien beheerst binnen. Tien minuten later ging Ajdin Hrustic op avontuur en rondde knap af met een schot in de rechterbenedenhoek. De straffe wind maakte voetballen niet altijd even gemakkelijk.

Vlak voor de pauze viel de aansluitingstreffer. Een voorzet vanaf rechts werd door Ko Itakura in eigen doel gewerkt. Doelman Jan Hoekstra was al op weg de andere kant op, waardoor er geen houden aan was. De beslissing viel direct na rust. Kian Slor, net in het veld gekomen, kopte binnen. El Messaoudi deed er een kwartiertje voor tijd met een rake vrije trap nog een schepje bovenop. Hij krulde de bal fraai over de muur in de linkerhoek.