Sport

Jorinde van Klinken laat het afweten bij junioren EK

Op haar eerste onderdeel tijdens het EK atletiek onder 20 jaar heeft Jorinde van Klinken van Groningen Atletiek het pijnlijk af laten weten. De favoriete kwam op het discuswerpen totaal niet uit de verf. In het Zweedse Boras droop ze na drie pogingen af met een vijftiende plaats in de kwalificatie. De beste twaalf plaatsten zich voor de finale.


Leestijd: 1 minuut

Silke Jonkman en Job IJtsma geselecteerd voor EK Cross in Italië
Silke Jonkman en Job IJtsma geselecteerd voor EK Cross in Italië

Haar eerste twee pogingen waren ongeldig. Bij poging twee kwam de discus niet eens de ring uit, maar belandde in het net rondom de ring. Ook de derde poging verliep niet vlekkeloos. De 19-jarige Van Klinken liet de schijf te vroeg los, waardoor ze haar draaisnelheid niet goed kwijt kon. Het resulteerde in 47.67 meter. Vooraf voerde ze de wereldranglijst aan met een afstand van 61.33 meter. Er was dan ook maar één conclusie mogelijk. Een zeer ondermaats optreden van het grote werptalent.

Ze kan zich revancheren bij het kogelstoten. Ook op dat onderdeel is ze favoriet. De kwalificatie is op zaterdag en de finale volgt een dag later. Om nog iets van het EK te maken is Van Klinken aan haar stand verplicht om in ieder geval de finale te halen.