Sport

Joy Beune langer bij Gronings schaatsteam IKO

Schaatsster Joy Beune rijdt ook de komende jaren haar rondjes voor het Groningse Team IKO. Ze heeft haar contract verlengd tot en met het seizoen 2025-2026. Robin Groot en Sebas Diniz hebben ook hun handtekening gezet onder een verbintenis tot en met de Olympische Spelen van Milaan in 2026.


Leestijd: 1 minuut

Joy Beune langer bij Gronings schaatsteam IKO
Joy Beune langer bij Gronings schaatsteam IKO

'Ik merk vanaf dag één dat ik bij Team IKO helemaal op mijn plek zit en ik weet zeker dat ik in deze omgeving voor medailles kan gaan", stelt de 23-jarige Beune. "Het grote doel is uiteraard de Spelen van 2026 maar ook komend weekend wil ik er al staan op het WK in Heerenveen', aldus een opgetogen Beune, die voorgaande seizoenen onder contract stond bij Jumbo-Visma entijdens de laatste World Cup in het Poolse Tomaszów Mazowiecki naar een bronzen medaille schaatste op de drie kilometer.

'Joy, Robin en Sebas hebben zich alle drie ontzettend goed ontwikkeld tijdens hun eerste jaar bij ons en we denken dat het einde nog lang niet in zicht is', aldus de coaches en broers Martin en Erwin ten Hove weten. 'Joy meldt zich stap voor stap bij de wereldtop, Robin plaatste zich voor meerdere internationale wedstrijden en Sebas schurkt tegen de World Cups aan op de 500 meter. We hebben dit jaar een weg ingeslagen die goed bevalt. Dat geeft heel veel vertrouwen voor de toekomst, daarom ook contracten tot en met Milaan 2026.' (Foto: Wikipedia)