Sport

Jur Vrieling raakt richting Olympische Spelen succesvol paard kwijt

Springruiter Jur Vrieling uit Holwierde moet afscheid nemen van zijn toppaard Long John Silver 3. Eigenaar SF Equestrian heeft besloten de elfjarige schimmelruin te verkopen naar Zwitserland. Een forse streep door de rekening voor de zeer ervaren Vrieling richting de Olympische Spelen in Parijs.


Leestijd: 1 minuut

‘Een aderlating, op de eerste plaats voor Vrieling zelf, maar eveneens voor het Nederlandse springteam van bondscoach Jos Lansink dat de afgelopen jaren dankbaar gebruik maakte van de kwaliteiten van de machtige Holsteiner en zijn geroutineerde berijder’, zo laat de hippische bond KNHS in een reactie weten.

Vrieling en Long John Silver kenden een zeer succesvolle periode en sprongen een kleine zes ton aan prijzengeld bij elkaar. Zo maakte het succesduo onder meer deel uit van het team dat vorig jaar tijdens het WK in Herning een prachtige zilveren medaille, inclusief plaatsing voor de Olympische Spelen in Parijs behaalde. De verwachting was ook dat Vrieling en zijn succespaard Nederland komende zouden vertegenwoordigen in Frankrijk in de jacht op goud, zilver of brons.

Dit jaar zegevierden Long John Silver en Vrieling nog voor Nederland in de landenwedstrijd van Rotterdam en ook op het EK in Milaan vertegenwoordigde de combinatie Nederland en plaatste zich voor de individuele finale. Dat was één van de weinige momenten waarop het wat minder ging. In het begin zette Vrieling de ene na de andere nul op het bord door alle balken te laten liggen. In de finale was de vorm even verdwenen. Welke gevolgen de verkoop voor de Olympische missie van de 53-jarige heeft is vooralsnog onduidelijk. (Foto: website Jur Vrieling)