Sport

Kevin van Veen in belangstelling van Rangers FC

De deze zomer door FC Groningen aangetrokken Kevin van Veen verblijft momenteel in Schotland. Zijn vriendin beviel recent van hun eerste kind. Volgens het Dagblad van het Noorden zou het kunnen dat Van Veen niet terugkeert bij FC Groningen, omdat topclub Rangers FC belangstelling heeft.


Leestijd: 1 minuut

Kevin van Veen tijdens zijn presentatie bij FC Groningen
Kevin van Veen tijdens zijn presentatie bij FC Groningen

Het huwelijk tussen Van Veen en FC Groningen is tot nu toe geen gelukkige. De 32-jarige spits beloofde bij zijn presentatie minstens dertig keer te gaan scoren. Hij maakte tot nu toe vijf doelpunten en raakte eind oktober zijn basisplaats kwijt. Trainer Dick Lukkien maakte andere keuzes en toeval of niet daarna ging het draaien bij de FC . Met inmiddels een reeks van tien ongeslagen wedstrijden.

Volgens het Dagblad heeft Van Veen zijn zaakwaarnemer aangegeven dat er interesse is van meerdere clubs op het hoogste niveau in Schotland. Van Veen was vorig jaar topscorer bij Motherwell met 29 treffers en heeft derhalve een goede naam in Schotland. Nu FC Groningen het op het veld steeds beter op orde krijgt lijkt het lastig om Van Veen weer in te passen. Zeker niet als basisspeler.

De technische staf wil dat de aanvallers veel energie in de wedstrijd leggen om met hoog druk zetten het spel van de tegenstander te ontregelen. Voor dat type spel is Van Veen ongeschikt. Een transfer, bijvoorbeeld naar Rangers FC, zou beide partijen waarschijnlijk goed uitkomen. De Schotse topclub is Europees nog actief en plaatste zich bij de laatste zestien van de Europa League. Wordt ongetwijfeld vervolgd.