Sport

Komende twee weken cruciaal voor FC Groningen

FC Groningen is na speelronde 21 in de Eredivisie weer hekkensluiter na de kansloze blamerende 6-0 nederlaag bij PSV. Veel tijd om terug te kijken wat er allemaal fout ging is er niet, want er komen twee cruciale wedstrijden aan die gewonnen moeten worden om het gaatje richting de veilige vijftiende plaats te dichten.


Leestijd: 1 minuut

Een volle Euroborg
Een volle Euroborg

Iedereen kreeg tegen PSV een onvoldoende en dat is pijnlijk. Na een 1-0 ruststand ging het na de pauze helemaal mis. Kansloos werd de ploeg van Dennis van der Ree afgedroogd door PSV. Daardoor wacht de trainer nog altijd op zijn eerste overwinning. Vorige week na de 1-1 in eigen huis tegen FC Twente leken er voldoende aanknopingspunten te zijn om verder te kunnen. Vooral ook op energie en vechtlust, maar het lijkt een incidentele opleving geweest te zijn. In Eindhoven was er niks van terug te zien.

En bijkomend nadeel is een verslechtering van het doelsaldo ten opzichte van de concurrenten SC Cambuur, FC Emmen en FC Volendam.  De positie is daarom dubbel verslechterd en zorgt voor extra druk richting de komende twee wedstrijden. Komende zaterdag is nummer zestien FC Emmen te gast in de Euroborg en een week later komt nummer veertien Excelsior naar Groningen. Concurrenten waar van gewonnen moet worden om de kansen op rechtstreekse handhaving weer wat meer in eigen hand te krijgen.

Maar winnen is de laatste tijd een zeldzaamheid. De laatste volle winst dateert van 23 oktober toen PSV in de Euroborg met 4-2 geklopt werd. Een zeldzaam hoogtepunt in het tot nu toe treurige seizoen. Er zijn nog dertien kansen om de waarschijnlijk benodigde minimaal twintig punten te halen. Meedogenloos zijn, veel energie leveren en keihard werken moet vanaf nu het credo zijn. Prutwedstrijden als afgelopen zaterdag mogen niet meer voorkomen. Een hele uitdaging voor Van der Ree en zijn nieuwe adviseur Hans Westerhof om dat voor elkaar te krijgen.

De eerste kans hiervoor tegen Emmen begint zaterdag om 18.45 uur in de Euroborg. Bij de wedkantoren is FC Groningen voorlopig favoriet, wellicht geeft dat wat houvast.