Kwakkelend Donar boekt ruime zege in Zwolle

Donar heeft paasmaandag zelfvertrouwen getankt. In Zwolle werd de uitwedstrijd tegen de Landstede Hammers met 91-72 gewonnen. Halverwege stonden de Groningers met 40-37 achter. Donar staat derde in de Elite A met 24 punten en spoelde de nederlaag van zaterdag tegen Den Bosch weg. Koploper ZZ Leiden heeft vier punten meer en nog een wedstrijd tegoed.

Speciaal voor creatieve ZZP-ers: Donar Business Club Jump & Dunk

Nou moet gezegd dat de thuisploeg een drietal spelers miste. Donar daarentegen was op Juwann James na compleet. Het begin was nog niet geweldig. Zwolle nam snel een 15-5 voorsprong, maar de gasten zetten daar een snelle run tegenover. Na de eerste tien minuten prijkte een 19-16 achterstand op het scorebord voor Donar. Deze marge bleef in het tweede kwart min of meer in stand.

Na de thee lukte het de ploeg van coach Ivan Rudez om het gaspedaal flink in te drukken. Dit gebeurde onder leiding van de uitblinkers Jarred Ogungbemi-Jackson en Thomas Koenis. Beiden goed voor 17 punten en zeven rebounds. Aanvallend liep het na de pauze een stuk beter bij Donar. Verdedigend en reboundend was het al op orde. Als geheel speelde Donar meer als een team dan recentelijk.

Na een 64-56 voorsprong na drie kwarten kon Donar in het vierde bedrijf doordrukken om via een 27-16 kwartstand een ruime zege mee te nemen naar Groningen. Komende zaterdag staat de belangrijke wedstrijd in MartiniPlaza tegen koploper Leiden op het programma. Een wedstrijd die gewonnen moet worden om verder omhoog te kunnen kijken.