Sport

Leandro Bacuna keert definitief terug op het oude nest

Leandro Bacuna trainde al een tijdje mee met FC Groningen om zijn conditie op peil te houden en maakte al speelminuten. Inmiddels heeft Groningen een mondeling akkoord bereikt met Bacuna. De 31-jarige middenvelder tekent voor twee seizoenen met een optie op nog een extra jaar.


Leestijd: 1 minuut

Foto | website FC Groningen
Foto | website FC Groningen

Bacuna begon op 12-jarige leeftijd bij de jeugd van FC Groningen en doorliep alle lichtingen tot en met het eerste elftal. De afgelopen tien seizoenen speelde de international van Curaçao in Engeland voor Aston Villa, Reading, Cardiff City en Watford. In zowel de Premier League en het tweede niveau, de Championship, speelde Bacuna een slordige driehonderd wedstrijden.

Bacuna zegt een weloverwogen keuze te hebben gemaakt. ‘Ik heb alle opties die er waren naast elkaar gelegd en de beslissing genomen dat dit het juiste moment is om terug te keren bij de club waar het allemaal begon. Terug naar de roots, terug naar waar mijn familie nog altijd woont. Zij hebben een grote rol gespeeld in de keuze, net als alle mooie berichten die ik heb ontvangen van veel supporters. Ik heb een super goed gevoel om weer terug te zijn in Groningen.’

In totaal speelde Bacuna tot nu toe 109 wedstrijden voor FC Groningen. De laatste keer dat hij het Groningen shirt aantrok was op 19 mei 2013 in de met 3-2 verloren uitwedstrijd tegen FC Twente. Zijn laatste treffer dateert van 13 april 2013. Toen schoot de middenvelder in de met 2-0 gewonnen wedstrijd bij Heracles Almelo een kwartier voor tijd raak vanaf de strafschopstip. (foto: website FC Groningen)