Sport

Leekster Eagles na zes jaar terug op het hoogste niveau

De zaalvoetballers van Leekster Eagles hebben te horen gekregen dat ze na een afwezigheid van zes jaar komend seizoen weer actief zijn in de Eredivisie. De voetbalbond KNVB heeft besloten om het hoogste niveau uit te breiden van 12 naar 16 clubs.


Leestijd: 1 minuut

Geen Oranje in MartiniPlaza tijdens EK zaalvoetbal
Geen Oranje in MartiniPlaza tijdens EK zaalvoetbal

De Eagles stonden op het moment dat de coronacrisis los barstte bovenaan in de Eerste Divisie. Op een door de KNVB opgestelde landelijke rankingslijst blijkt Leekster Eagles, ondanks zes jaar afwezigheid in de Eredivisie, nog altijd de vijftiende club van Nederland te zijn. Mede op basis van prestaties uit het verleden. Zo kwam het verzoek bij het bestuur terecht en daar is 'ja' tegen gezegd. Zo promoveert de ploeg van coach Martijn Alssema van achter de groene tafel.

Sinds de degradatie in 2014 werd vijf keer de play-offs gehaald om promotie, maar steeds lukte het net niet. Er wordt in Leek met een minimale begroting gewerkt, maar het bestuur heeft er alle vertrouwen in om in de Eredivisie mee te kunnen draaien. Het is vooralsnog afwachten onder welke voorwaarden. Het lijkt erop dat vanaf 1 september de bal weer kan gaan rollen. Grote vraag is of daar publiek bij mag zijn. Wel is het zeker dat minimaal twee thuisduels op zondag gespeeld moeten worden.