Sport

Lois Abbingh bereidt zich met Oranje voor op WK handbal

De Groningse Lois Abbingh is geselecteerd voor het Nederlands handbal team. Oranje speelt van 25 tot en met 28 november een toernooi in Noorwegen ter voorbereiding op het WK in Spanje. Nederland is regerend wereldkampioen. Abbingh had eerder dit seizoen last van een hamstringblessure, maar is alweer een aantal weken fit.


Leestijd: 1 minuut

Lois Abbingh bereidt zich met Oranje voor op WK handbal
Lois Abbingh bereidt zich met Oranje voor op WK handbal

De selectie van bondscoach Monique Tijsterman wordt na het oefentoernooi teruggebracht naar 18 spelers. Deze groep moet dan vanaf 1 december de wereldtitel verdedigen. De finale is op 19 december. Abbingh schreef twee jaar geleden handbalgeschiedenis door in de finale kort voor tijd de beslissende strafworp tegen Spanje.

De 29-jarige Abbingh raakte afgelopen zomer tijdens de verloren kwartfinale op de Olympische Spelen tegen Frankrijk geblesseerd. Door een scheurtje in een hamstring stond de international daardoor wekenlang aan de kant. Eind september maakte ze haar rentree voor haar club Odense. Een maand geleden ontbrak Abbingh nog in de selectie van Oranje toen een aantal wedstrijden gespeeld werden in het kader van kwalificatie voor het Europees kampioenschap. (Foto: Twitter Lois Abbingh)