Sport

Lois Abbingh onderbreekt haar loopbaan wegens zwangerschap

Een vrolijke foto op social media met een foto van een echo met daarop een kindje in wording. Zo kondigde een blije handbalster Lois Abbingh samen met haar vriend Joost Lieder aam dat ze zwanger is. Het kindje wordt in oktober verwacht.


Leestijd: 1 minuut

Lois Abbingh is na haar zwangerschap weer een vaste waarde in Oranje
Lois Abbingh is na haar zwangerschap weer een vaste waarde in Oranje

Hierdoor mist de 29-jarige Abbingh het EK handbal dat in november op het programma staat. De in Groningen geboren speelster gaat daarvoor met zwangerschapsverlof en verwacht na deze periode terug te keren bij haar club Odense. Om haar loopbaan te vervolgen. Ook bij het Nederlands team. Abbingh is nog wel geselecteerd voor de komende EK-kwalificatiewedstrijden in april tegen Griekenland. Oranje heeft zich overigens al gekwalificeerd voor het EK.

'We are over the moon' schrijft Abbingh bij de post van de bekendmaking op Instagram. Op de site van haar club Odense steekt ze haar vreude uiteraard niet onder stoelen of banken. 'We zijn zo blij dat we de ouders zijn van ons eerste kind. Ik doe er alles aan om voor de gezondheid van de baby te zorgen. Daarna kijk ik ernaar uit om weer te strijden voor medailles met Odense Handbal. Tot die tijd juich ik vanaf de zijlijn.'

Abbingh debuteerde in 2010 voor Oranje en streek via E&O in Emmen, Vfl Oldenburg, Issy Paris, Rostov Don in 2020 in Denemarken neer. Daar tekende Abbingh een contract voor drie jaar bij topclub Odense.