Sport

Lukkien wil dat het bij FC Groningen weer over voetbal gaat

Na twaalf dagen vakantie in Turkije is Dick Lukkien gepresenteerd als nieuwe trainer bij FC Groningen. In de Euroborg was een bijeenkomst voor supporters, partners en media. Via internet konden de fans thuis live meekijken. Lukkien tekent tot medio 2026.


Leestijd: 1 minuut

Trainer Dick Lukkien heeft de nodige zorgen
Trainer Dick Lukkien heeft de nodige zorgen

Het doel is natuurlijk om na het afgelopen rampseizoen zo snel mogelijk terug te keren naar de Eredivisie. Lukkien, die van 2010 tot medio 2016 al als trainer van Jong FC Groningen en als assistent-trainer bij de A-selectie werkzaam was bij FC Groningen.

Lukkien ging bij zijn presentatie in Euroborg onder meer in op zijn keuze om weer terug te keren bij FC Groningen. ‘Ik ben hartstikke trots en blij dat ik hier ben. Ik heb hier zes jaar mogen werken en weet dat dit een grote club is, een volksclub. Dat past bij mij. FC Groningen zit diep verankerd in de samenleving. Ik denk dat hier iets moois kan worden neergezet en ben heel blij daar onderdeel van mag zijn.’

De nieuwe hoofdtrainer van FC Groningen heeft een duidelijke doelstelling voor het komende seizoen. “Na het weekend moet het weer over voetbal gaan. De mooie goal van Kevin van Veen, de prachtige overwinning. We moeten weer zorgen voor positiviteit en dat gaat niet zomaar. Het vergt bloed, zweet en tranen en het vergt ook samen. Ik zit hier, maar waar ik ‘ik’ zeg bedoel ik ‘wij’. Want ik houd van samenwerken.’

Zorgen voor binding met het achterland en FC Groningen terug laten keren op het hoogste niveau ziet Lukkien als zijn belangrijkste doelen. Komende zaterdagmiddag is op de velden van sportpark Corpus den Hoorn de eerste training in aanloop naar het nieuwe seizoen. Te beginnen in het weekend van vrijdag 11 augustus. (Foto: website FC Groningen)