Sport

Lycurgus begint aan de finale om de landstitel

Na de bekerwinst afgelopen zondag zetten de volleyballers van Amysoft Lycurgus de jacht in op de volgende prijs. Woensdagavond begint de finale om de landstitel. In een best-of-three serie wordt gestreden tegen Draisma Dynamo. De finale begint om 20.00 uur in Apeldoorn.


Leestijd: 1 minuut

Lycurgus moet op zoek naar nieuwe naamsponsor
Lycurgus moet op zoek naar nieuwe naamsponsor

Normaal gesproken zou de finale over maximaal vijf wedstrijden gaan, maar een corona-uitbraak bij Dynamo zorgde ervoor dat de sportieve ontknoping van het seizoen op de schop moest. Door het benodigde herstel was nog onvoldoende tijd beschikbaar. Het seizoen moet op 1 mei klaar zijn, omdat dan het internationale seizoen begint en de internationals beschikbaar moeten zijn voor Oranje.

Afgelopen zondag liet Lycurgus zien het favoriete Dynamo goed te kunnen bestrijden. Dynamo eindigde als eerste in de competitie en kampioenspoule. Op basis daarvan zijn ze favoriet, maar het lijkt erop dat de ploeg van coach Arjan Taaij steeds dichterbij gekomen is. Welke rol corona speelt bij Dynamo is lastig aan te geven. Lycurgus is als geheel, na een dikke dip een maand geleden, beter gaan functioneren.

Dat lijkt de sleutel te zijn naar een volgend succes. Bovendien is Lycurgus tot nu toe zonder besmettingen het seizoen doorgekomen. Ook in aanloop naar de eerste finale testte iedereen weer negatief. Nu het maar over drie wedstrijden gaat is de eerste direct cruciaal. De winnaar komt direct in een zetel te zitten.

Het is koffiedik kijken, maar als Lycurgus hetzelfde niveau kan brengen als afgelopen zondag dan lijken de kansen om voor de vierde keer landskampioen te worden echt aanwezig.